Begin Embroidery

Embroidery also known as sulaman in Malay language is an age old art shape using a needle and thread to produce refine pattern on a piece of fabric.  Whether you prefer to split up a needle and embroidery (also known as sulaman) floss to operate on a design by hand or use the newest technology to produce a design using an embroidery machine also known as mesin sulaman, the outcome is secured to be prominent.

Details

Kaedah Sulaman Tampal Pengganti Sulam Kerawang Tradisional

Selain daripada jahitan manik, rekaan sulam kerawang turut dikenali rekaan tambahan di fabrik yang disukai serta diminati sehingga masa kini. Walau macamana pun banyak cara yang telah diaplikasikan pada zaman kini agar memudahkan pereka fesyen dalam sesuatu hasil rekaan sulaman kerawang yang eksklusif. Sukar Menggaji Individu Juru Sulaman Kerawang Tanahair. Bagi memiliki bordir kerawang yang…

Details

Jahitan Manik Leher Baju – Bagaimana Mencorakkannya

Pada sesebuah busana yang diperagakan, bahagian hadapan dan leher busana amat penting kerana ia dilihat mampu menarik perhatian kepada mata yang melihatnya. Apatah lagi jika ia dihiasi pula dengan jahitan manik yang perbagai bentuk dan gaya. Ya, memang menarik sekali. Kini timbul persoalan bagaiman mencorakkan jahitan manik leher baju anda? Untuk itu mari lihat tips yang ingin dikongsi bersama di bawah untuk anda renungkan bersama.

Details