Corak Sulaman Manik Simple

Untuk menggayakan busana bersulam manik, adakalanya anda hanya perlu memadankan dengan corak sulaman manik yang simple. Ini kerana, sekiranya busana anda mempunyai corak fabrik yang sarat dan bukannya busana polos, maka, semewah mana sekalipun rekaan sulaman manik dihasilkan, hasil seninya tidak berapa kelihatan dek tenggelam oleh bunga bungaan fabrik yang banyak.

Details

Kristal Ori Penghias Sulaman Manik

DULU LAIN, SEKARANG LAIN

Jika dahulu iaitu sekitar awal tahun 2000, hanya penggunaan manik sahaja digunakan pada aksesori jahitan pakaian. Namun, sejak kebelakangan ini manik menjadi satu trend dan perbagai corak disediakan untuk menambah nilai sesuatu pakaian. Malah ada juga penggunaan serpihan batu-batu Kristal seperti Ametis, Tumerlin, Tiger Eyes, Golden Sands dan banyak lagi menjadi minat untuk individu atau pereka fesyen dalam menambah nilai sesuatu pakaian.

Details

Belajar Sulaman Manik Secara Online

Sebenarnya teknik sulaman manik mudah untuk dipelajari. Malah apabila anda mengetahui teknik jahitan sulaman manik dengan betul dan sempurna, maka anda mampu untuk menghasilkan corak sulaman manik yang amat cantik dan eksklusif. Walaupun anda hanya mengetahui beberapa teknik jahitan asas manik, ia mampu dikembangkan dalam pelbagai bentuk corak sulaman atau rekaan yang menarik.

Details

Perkara Penting Dalam Rekaan Sulaman Manik dan Labuci Terkini

Tibanya tahun 2011, maka trend jahit manik labuci sama berubah. Cara jahit manik dan labuci terkini amat tertumpu kepada kaedah manik labuci 3D, di mana ia nampak natural atau hidup. Ini menunjukkan, ia tak sekadar melekat pada kain fabrik tetapi juga mampu tergantung di atas fabrik. Dan itulah seninya sulaman manik dan labuci terkini di mana bungaan atau motif-motif lain boleh bergerak-gerak di atas kain fabrik umpama bunga-bungaan semula jadi.

Details