Tel: (+60) 06 3374 851

Wanita & Busana Berfesyen Sulaman Tangan

Uniknya rekaan sulam tangan benang ini iaitu adapun ia mempunyai bentuk-bentuk atau hasil corak rekaan motif sulam yang kecil, ia tetap menjadi ikutan untuk wanita masa kini. Juga ramai di antara wanita di luar sana cuba untuk memiliki kain pakaian yang mempunyai hasil rekaan sulaman tangan klasik.

Koleksi Sulaman Tangan klasik Melambangkan Prestij.

Berkeberangkalian ia juga melambangkan prestij seseorang sekiranya mampu memakai baju bercorak sulam tangan klasik ini disebabkan sesuatu rekaannya banyak dipengaruhi dengan corak rekaan sulaman Inggeris juga negara-negara jiran. Cuma, lama kelamaan, ia berputik berdasarkan acuan budaya negara masing-masing kerana itulah saja yang membezakan produk-produk atau hasil sulam tangan klasik yang dihasilkan oleh penduduk tempatan di negara masing-masing.

Bunga Tulip lagi Ros Adalah Rekaan Kegemaran Dalam Sulam Tangan klasik.

Seperti mana di Indonesia, tulip juga bunga ros ialah rekaan sulam benang yang menjadi rebutan dalam setiap satu hasil rekaan. Begitu juga dengan Vietnam, corak sulam tangan klasik yang menjadi fokus peminat sulam tangan klasik di sana masih lagi motif bungaan ros tetapi ia membuka ruang dengan menyulam bermacam sulur atau batang yang selari juga sepadan dengan rekaan jahitan benang yang dihasilkan.

Ini disebabkan, satu-satu kaedah sulam tangan klasik yang disulam di sana tetap menumpukan ke atas produk pakaian wanita. Di antaranya berbagai-bagai jenis potongan fabrik kurung, moden, balus serta juga hijab yang menjadi platform dalam menyulam sulaman tangan.

Keunikan Corak rekaan Sulam Tangan benang Yang Menjadi Koleksi Gaya Terkini.

Itulah keunikan corak rekaan sulam tangan benang ini biarpun saiznya kecil, ia juga berupaya menarik peminat-peminatnya yang tersendiri ketika mendapatkan produk mahupun mempelajari apakah kaedah dalam membuahkan sulam benang yang menawan.

Walau bagaimanapun, ia sungguh menguji kesabaran seseorang apabila menyulam rekaan rekaan sulaman tangan klasik ini. Hal ini berpunca, corak yang dihasilkan mengingini penelitian yang khusus terutama sekali dalam menghasilkan motif-motif flora yang banyak menggunakan teknik bulion.

Malahan untuk remaja, rekaan sulaman tangan benang ini juga tak ketinggalan dalam menghiasi pakaian mereka. Namun, corak rekaan sulam tangan klasik banyak terfokus kepada aksesori pada blaus juga jean dan beg-beg kain yang setaraf dengan umur mereka.

Dengan ini dapat dipendekkan bahawa setiap satu lapisan masyarakat sungguh meminati rekaan sulam tangan benang yang mampu dijadikan sebagai aksesori pakaian yang sepadan dengan peringkat umur mereka.

Selamat Mencuba!

Ikhlas,

Syahida Ramli,

Pengasas Butik Sulaman & Akademi Sri Classic Collection

logoTangan Wanita & Busana Berfesyen Sulaman Tangan

Jom Belajar Sulaman Benang Bersama Kami!

Tips Menarik Terkini:

Leave a Reply