Sulaman tangan benang kini mula digilai disebabkan pengaruh gaya luar mula dibawa ke dalam negara kita. Ini disebabkan, gaya Muslimah mulai berputik dengan pesatnya di dalam tanahair kita. Ekoran daripada itu, rekaan sulaman benang turut menjadi ikutan di kalangan wanita yang meminati mencuba rekaan terkini.

Reka cipta Sulaman Tangan benang Cantik Untuk Baju Berfesyen.

Bermula dengan lakaran bunga ros, bunga tulip, bunga cendawan yang menjadi minat para penyulam bagi membuat corak rekaan sulam benang mereka. Ia sangat menawan kerana rekaan sulaman tangan benang ini digayakan dengan corak yang sungguh cantik sekali. Sungguhpun hasil rekaan sulaman tangan benang pada masa kini banyak dijahit pada hijab dan juga busana kurung ataupun busana berfesyen. Dan ini sebaris dengan perkembangan gaya busana Muslimah yang sangat anggun bergaya.

Sabar Adalah Inti pati Ketika Membuahkan Hasil rekaan Sulaman Tangan klasik Yang Cantik.

Justeru, kini rekaan sulam tangan klasik semakin menambat hati peminat-peminatnya bagi mempelajari segala cara sulaman tangan klasik ini supaya nanti ia menjadi salah satu aksesori apabila berpakaian. Biarpun begitu, kemahiran seni sulaman tangan klasik ini mesti dipelajari dengan penuh kesabaran. Sebagai contoh, sewaktu membentuk kelopak bunga, tanpa kesabaran penyulam ketika menghasilkannya, maka kelopak bunga rekaan sulam tangan benang tersebut tidak akan terbentuk sebaliknya kelopak tersebut bakal menjadi membulat sahaja.

Tekun Juga Patut Ketika Membuahkan Rekacipta Sulaman Tangan.

Bukan setakat membulat, ia akan kelihatan berbulu serta juga tiada bentuk seperti lilitan bertingkat-tingkat. Ini berpunca, kelopak bunga rekaan rekaan sulam tangan benang ini perlulah ada lilitan yang bertingkat-tingkat yang kelihatan begitu teratur. Sekiranya tidak, hasil rekaan sulam tangan benang anda tak akan cantik dan menawan.

Oleh itu, di sinilah, perlunya ketekunan juga kesabaran ketika menyulam sesuatu corak rekaan sulaman tangan benang yang unik serta cantik.

Ikhlas,

Syahida Ramli,

Pengasas, Butik Sulaman Sri Classic

Moderator Online Courses Sulaman Tangan