Jika anda melihat baju kanak-kanak yang dihiasi dengan jahitan smoking, pastinya anda akan menemui rekaan sulaman tangan yang comel dan cantik menghiasi busana tersebut.

Rekaan Sulaman Tangan Sebagai Penyeri Baju Kanak-Kanak.

Sulaman tangan ini dikatakan sebagai penyeri kepada baju kanak-kanak yang digayakan dengan pelbagai motif rekaan. Ia bermula dengan motif flora, fauna mahupun motif typography yang dilihat menjadi tema yang digemari ramai dalam menghasilkan sulaman tangan ini.

Sulaman Tangan Rekaan Yang Diminati Sepanjang Zaman.

Uniknya, sulaman tangan ni bukanlah sulaman yang hanya mengikut trend, ia merupakan sulaman yang telah diminati sejak zaman berzaman lagi. Itulah yang menjadikan sulaman tangan kekal hidup sepanjang zaman walaupun era trend ataupun fesyen golongan wanita mahupun kanak-kanak sering berubah-ubah mengikut zaman.

Pengaruh Fesyen Terkini Dalam Rekaan Sulaman Tangan.

Sulaman tangan ini juga menerima pengaruh fesyen terkini kerana ia pada mulanya dihasilkan pada tudung bawal sahaja. Namun, akhirnya fesyen sulaman tangan ini mula dihasilkan pada tudung-tudung sarung. Bukan setakat owning tudung sahaja tetapi ia juga dihasilkan pada keliling tudung sarung tersebut.

Namun, uniknya, rekaan sulaman benang ini akhirnya kekal asli walau pun seketika menjadi pilihan trend fesyen terkini.

Selamat Mencuba!

Ikhlas,

Syahida Ramli,

Pengasas Butik Akademi Sulaman Sri Classic