Citarasa jahitan manik dan labuci desawarsa ini adalah penuh diisi bersama batu, kristal, manik dan labuci serta lain-lainnya. Antara satu yang menjadi kesukaan masa kini iaitu penggunaan batu lekat. Sama ada ia batu lekat arged atau pun batu lekat dari swarovski , kedua-dua pilihan ini sudah menjadi kesukaan mereka yang mencintai aksesori untuk jahit manik yang begitu menyerlah.

Teknik Senang Menampalkan Batu Lekat Atas Kain Jahitan Manik.

Persoalannya di sini, macammanakah kaedah yang sesuai lagi mudah untuk menampalkannya atas busana anda yang disulam bersama jahit manik. Semua persoalan tersebut akan terjawab dalam Bonus kepada anda mempelajari jahitan manik dan labuci secara online. Ini kerana cara menggunakan iron atau seterika untuk menampalkannya adalah tak mencukupi atau tak membuahkan hasil yang optimum.

Menggunakan Plastik Kalis Cahaya Untuk Hasil Jahitan Manik dan labuci Yang Berbatu Lekat.

Adapun juga teknik memindahkan batuan kepada plastik lut sinar supaya ia senang melekat atas fabrik jahitan manik anda juga tak menghasilkan keputusan yang tahan lama. Ini kerana dengan pencapaian kerja di atas, pastinya kristal atau batuan lekat atas fabrik sulam manik dan labuci anda akan senang tertanggal serta terkopek bila disentuh.

Ini disebabkan gam yang berada di bawah kristal dan batuan lekat tersebut tak melekat dengan benar serta kemas. Maka ia menyebabkan tampalan anda di atas busana sulam manik dan labuci akan senang tertanggal.

Bonus Mari Belajar Jahitan Manik dan labuci Secara Online.

Sebagai bonusnya dalam mempelajari jahitan manik dan labuci secara online, dinyatakan dengan terang lagi detail cara-cara yang wajib anda buatkan untuk melekatkan kristal serta batuan itu di atas fabrik sulam manik dan labuci dengan sangat tahan lama serta kuat.

Malahan, dengan langkah inilah ia kerap diguna pakai oleh para penyulam dari negara jiran seperti Thailand dan Vietnam dalam industri jahit manik mereka.

Namun apa yang mustahak di sini, ia menggunakan kos yang sangat murah tetapi hasilnya sangat optimum.

Ikhlas,

Syahida Ramli

Pengasas Akademi Sulaman Sri Classic

Moderator, Mari Belajar Sulaman Manik

Jangan lupa memperkemaskan diri anda dengan pelbagai teknik jahitan manik bersama kami.