Citarasa jahitan manik dan labuci hari ini adalah penuh diisi bersama batu, kristal, manik dan labuci serta lain-lainnya. Antara satu yang menjadi fesyen masa kini ialah penggunaan batu lekat. Sama ada ia ialah batu lekat arged atau pun batu lekat dari swarovski , kedua-dua pilihan ini sudah menjadi kesukaan mereka yang menyukai aksesori untuk sulam manik yang sangat menyerlah.

Kaedah Senang Menampalkan Batu Lekat Atas Kain Sulam Manik.

Persoalannya di sini, macammanakah kaedah yang sahih lagi mudah untuk menampalkannya atas busana anda yang dijahit bersama jahit manik. Semua persoalan tersebut akan terjawab dalam Bonus kepada anda mempelajari sulam manik dan labuci secara online. Ini kerana cara menggunakan iron atau seterika untuk menampalkannya adalah tak mencukupi atau tak membuahkan hasil yang optimum.

Menggunakan Plastik Kalis Cahaya Untuk Hasil Sulam Manik dan labuci Yang Berbatu Lekat.

Adapun juga kaedah memindahkan batuan kepada plastik lut sinar supaya ia senang melekat atas pakaian jahit manik anda juga tak menghasilkan keputusan yang tahan lama. Ini kerana dengan keputusan kerja di atas, pastinya kristal atau batuan lekat atas fabrik jahit manik dan labuci anda akan senang tertanggal serta terkopek jika disentuh.

Ini disebabkan gam yang berada di bawah kristal dan batuan lekat tersebut tak melekat dengan benar serta kemas. Maka ia menyebabkan tampalan anda di atas busana sulam manik dan labuci akan senang terkeluar.

Bonus Mari Belajar Sulam Manik dan labuci Secara Online.

Sebagai bonusnya dalam mempelajari jahit manik dan labuci secara online, dinyatakan dengan terang lagi detail kaedah-kaedah yang mustahak anda buatkan untuk melekatkan kristal serta batuan itu di atas pakaian sulam manik dan labuci dengan begitu tahan lama serta kuat.

Malahan, dengan cara inilah ia acap diguna pakai oleh para penyulam dari negara jiran seperti Thailand dan Vietnam dalam industri jahitan manik mereka.

Namun apa yang mustahak di sini, ia menggunakan kos yang sangat murah tetapi hasilnya sangat optimum.

Ikhlas,

Syahida Ramli

Pengasas Butik Akademi Sulaman Sri Classic