Kini baju kaftan menjadi idaman masyarakat kerana ia telah dipermodenkan dengan pelbagai rekaan jahitan manik terkini. Tidak lagi sewaktu kegunaan tidur saja, baju kaftan berupaya dibawa ke majlis-majlis koktel ataupun majlis-majlis makan malam yang berprestij.

Kaftan Bersulam Rekaan Jahitan Manik

Selain itu, bosan dengan baju yang polos, kain kaftan ditambah nilainya dengan penambahan corak sulam manik bermacam jenis. Justeru, kaftan tersebut sudah semestinya bakal sangat mewah bila diserikan dengan bermacam motif dan kaedah sulaman manik yang begitu menarik.

Malahan, teknik jahit manik yang terkini serta cara asas manik labuci juga dapat digabungkan dalam busana kaftan yang menjadi kesukaan wanita masa kini. Di sini, sekiranya anda boleh menghasilkannya sendiri sulam manik labuci ini, sudah pasti ia mampu memberi kepuasan bagi diri anda sendiri. Malahan, berkemungkinan hasilnya adalah jauh sangat eksklusif dan eksklusif kerana corak rekaan serta design sulaman manik ini adalah rekaan sulaman manik terkini ciptaan anda bersama motif yang direka sendiri.

Busana Kaftan Mewah Bersama Corak rekaan Jahitan Manik Terkini

Maka, ia pasti mencuri perhatian mereka yang melihat busana kaftan mewah anda yang direka dengan sulaman manik labuci yang mewah. Jikalau ada yang tertarik dengan hasil corak rekaan anda, maka anda tak harus segan untuk meletakkan harga bagi corak rekaan manik yang dijahit itu. Hal ini berpunca, jikalau mereka yang melihat tertarik dengan jahitan manik labuci anda, sudah pasti mereka pasti bertanya di manakah tempat anda menempah hasil rekaan jahit manik labuci tersebut.

Sebagai contoh, saya tidak akan segan untuk menyoal jikalau melihat rekaan jahit manik atau apa jua hasil rekaan sulaman yang lain pada busana yang mencuit hati saya. Sudah semestinya, saya akan menyoal kepada si pemakai di manakah tempat bagi saya memperoleh busana seperti sedemikian rupa. Malah, pengalaman itu juga saya dapat ketika saya belum lagi membuka perniagaan saya berpunca ramai yang bertanya tentang rekaan sulaman yang dipakai saya waktu itu.

Tempahan Jahitan Manik Untuk Kaftan

Pada masa itu, ada yang berasa kecewa kerana saya tak mengambil tempahan untuk rekaan jahit saya. Ia hanya disulam untuk diri sendiri dan keluarga sahaja. Justeru, dari keinginan itulah saya menceburkan diri dalam dunia keusahawanan saya selepas mengambil masa 2 hingga 3 tahun untuk mengenal pasti selok-belok tentang perniagaan. Sehinggalah hari ini, saya lebih fokus kepada bidang pengajaran sulaman saya pula agar ilmu yang diperoleh serta diamalkan selama 24 tahun sebelumnya mampu dikongsi dengan anda yang mahu mengenal dan mempelajari jahitan manik ini.

Bagi anda di luar sana, teruskanlah jikalau minat anda seiring dengan kelebihan anda miliki serta sudah semestinya ia merupakan satu pelaburan yang sungguh berbaloi nanti.

Selamat Mencuba!

Ikhlas,

Syahida Ramli,

Pengasas, Butik Sulaman Sri Classic

Jom Ketahui Cara Jahitan Manik Terkini Bersama Kami!