Rekaan Fesyen Sulaman manik labuci yang berkualiti mampu direka dengan kaedah simpulan pada manik. Ini disebabkan simpulan yang dibuat dapat menjadikan manik anda terletak kemas juga tidak bergerak-gerak.

Sekiranya Hasil Corak rekaan Sulaman Manik Anda Melengkung, Ini Menunjukkan…

Sekiranya anda menjahit manik dan ia menjadi melengkung, itu menunjukkan bahawa jahitannya tak kemas serta longgar. Sekiranya anda mengkehendaki sulaman manik yang kukuh, proses ini mesti dititik beratkan supaya nanti sulaman manik anda menjadi kukuh serta tahan lebih lama. Jikalau tidak, proses sebaliknya bakal muncul dan anda tidak akan berpuas hati dengan sulam manik labuci yang tidak berkualiti.

Rekacipta Sulaman Manik Mesti Menurut Kehendak Pelanggan

Selain daripada kaedah sulaman manik yang betul harus dititik beratkan, penghasilan rekaan juga mempengaruhi kreativiti anda sewaktu membuat rekaan sulaman manik yang dapat menjadi tarikan buat penempah. Ini kerana, kebanyakan rekacipta sulam manik yang anda jahit, mestilah menurut kehendak penempah yang menempah serta bukannya menurut cita rasa anda selaku penjahit manik.

Apa Faedah Berkarya Dalam Hasil rekaan Sulaman Manik Sekiranya Tak Menepati Cita rasa Pelanggan

Hal ini kerana, kadangkala kita nak berkarya sewaktu membuahkan reka cipta sulaman manik yang cantik tetapi apa gunanya sekiranya ia adalah bertentangan dengan cita rasa pelanggan anda. Pastinya ia akan memberi hasil negatif yang besar dalam servis perkhidmatan tempahan anda sebagai seorang penyulam manik.

Oleh itu, sebagai penyulam manik labuci, anda harus sentiasa peka terhadap peredaran juga trend semasa yang menjadi tarikan penempah dan peminat sulaman manik.

Selamat Belajar!

Ikhlas,

Syahida Ramli,

Pengasas, Butik Akademi Sulaman Sri Classic

Jom belajar menjahit sulaman manik!